Medianet

Disaster Recovery

Disaster-Recovery-1Dacă în urmă cu două decenii o pană de curent de cîteva ore ar fi fost ceva natural, ce nu ar fi perturbat foarte tare activitățile zilnice, astăzi câteva minute fără curent pot paraliza activitatea unei întregi organizații și a multor parteneri ai săi.

În mediu de afaceri prezent, extrem de competitiv, timpii morți și blocarea activității, chiar și pentru cîteva ore, nu-și găsesc locul. Drept urmare, acțiunile reactive au fost înlocuite cu cele proactive în toate punctele strategice dintr-o organizație unde tehnologia a permis acest lucru.

În acest context, Disaster Recovery apare ca o formă de asigurare în caz de dezastre sau incidente. Și ca orice asigurare, soluțiile de tip Disaster Recovery au menirea de a oferi o cât mai mare protecție, cu un minim de neplăceri și implicând cele mai mici costuri posibile.

Pe scurt, Disaster Recovery este procesul de planificare pentru stabilirea modului de restabilire a rețelei de calculatoare și a serviciilor de rețea în cazul unor dezastre naturale sau erori umane. Și acestea sunt multe și, mai ales, extrem de păguboase! (vezi PDF-ul download-abil!)

Măsurile de control constituie pași sau mecanisme ce pot reduce sau elimina numeroase pericole ce vizează o companie, iar un Plan de Disaster Recovery în IT poate include diferite măsuri de control:

  1. Măsuri preventive – controale ce presupun prevenirea unui incident;
  2. Măsuri detective – controale menite să detecteze sau să descopere incidente nedorite;
  3. Măsuri corective – controale menite să corecteze și să restabilească sistemul în urma unui dezastru sau incident.

Măsurile presupuse de un Plan de Disaster Recovery bun impun ca aceste trei tipuri de control să fie documentate și testate regulat, pentru a asigura reluarea rapidă a aplicațiilor și proceselor dintr-o companie.

Punem la dispoziția partenerilor noștri experiența noastră în servicii de audit, consultanță, design și testare pentru procesele de Disaster Recovery deja implementate. În cazul în care acest proces nu există încă în companie, vă punem la dispoziție tehnologia, echipamentele, procesele, experiența și personalul specializat pentru a asigura continuitatea afaceri dumneavoastră.

Vă invităm să contactați specialiștii noștri pentru o evaluare a companiei dumneavoastră în vederea stabilirii nevoilor pe care le presupune activitatea ce o desfășurați și alegerii celei mai bune soluții pentru business-ul dumneavoastră.